Čitaj mi

ČLANOVI EVROPSKE FILMSKE AKADEMIJE NA SVEČANOM KOKTELU U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić prisustvovao je svečanom koktelu povodom gostovanja članova Upravnog odbora Evropske filmske akademije na Cinema City  internacionalnom filmskom festivalu u Novom Sadu. Domaćini koktela u Svečanoj sali Gradske kuće bili su Grad Novi Sad, Udruženje Cinema City  i Srpska filmska asocijacija.

- Velika mi je čast što je Novi Sad dobio priliku da prvi u Srbiji ugosti članove Evropske filmske akademije, i što upravni odbor te institucije zaseda u okviru festivala Cinema City.
Poznati smo kao grad kulture, a namera nam je da taj status i zvanično dobijemo zbog čega smo i pokrenuli inicijativu da se kandidujemo za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.  Veoma mi je drago što  internacionalni filmski festival u našem gradu protiče u dobroj atmosferi i što ima mnogo posetilaca, a uveren sam da će se u budućnosti festival razvijati i nastaviti da doprinosi prepoznatlјivosti Novog Sada. – naglasio je gradonačelnik Igor Pavličić.

Goste na svečanom kokteluje pozdravio je i Nik Pauel, zamenik predsedavajućeg Upravnog odbora Evropske filmske akademije,  kao i  Ana Ilić, izvršni direktor Srpske filmske asocijacije i Miloš Ignjatović, direktor festivala Cinema City.

Evropska filmska akademija, osnovana 1989. godine, okuplјa oko 2600 fimskih profesionalaca sa cilјem unapređenja i promocije evropskog filmskog stvaralaštva. Upravni odbor  Evropske filmske akademije će u Novom Sadu razmatrati selekciju kandidata za ovogodišnje Evropske filmske nagrade.

 

Novi Sad, 22. jun 2012. godine