Читај ми

ЧЛАН ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА СПОРТ ПРИМИО ПРВАКЕ СВЕТА У БАСКЕТУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је  Душана Домовића Булута и Марка Савића, који су заједно са својим саиграчима Дејаном Мајсторовићем и Марком Ждером, освојили прво место на Светском првенству у баскету „3 на 3“ које је одржано у Француској. Репрезентацији Србије у баскету "три на три", ово је трећа титула првака света, а тим поводом, Огњен Цвјетићанин им је честитао на изузетним спортским резултатима које су постигли.

- Мушка сениорска репрезентација Србије је још пре освајања злата била актуелни шампион света, када је освојила прво место на Светском првенству у Кини у октобру 2016. године, а била је и вицешампион Европе исте године. Ово злато још сјајније сија, јер је чак треће које су донели у Нови Сад. Ови момци су понос града и представљају најбољи узор младим Новосађанима да се на њих угледају и да и они једног дана постану врсни спортисти, тимски играчи и да освоје свет својим спортским умећем. Управо те особине красе ове играче и они због тога представљају својеврсне амбасадоре правих вредности и спортског духа. Хвала им што су нас опет учинили поноснима – нагласио је Огњен Цвјетићанин и додао да је Градска управа за спорт и омладину вишеструко подржала ту екипу и обезбедила им несметан одлазак на такмичење, као и услове за тренирање - Они су један од брендова Новог Сада, с обзиром на то да је већи део екипе кренуо управо из нашег града на походе у освајање света још пре пет година. Најлепше је када Град који је стао иза тих момака, како логистички, тако и финансијски, добије повратну реакцију у виду светске титуле – рекао је Огњен Цвјетићанин.

- Наш успех дугујемо изузетном тимском духу и намеравамо још дуго да нижемо титуле. Када играмо игру на начин на који ми најбоље знамо, мислим да нема екипе која може да нас победи. Следећи циљ нам је злато на предстојећем Европском првенству у Амстердаму - рекао је Душан Домовић Булут.

Марко Савић се осврнуо на прво такмичење на које је екипа отишла 2012. године готово неспремна и узела првенство, а већ након две године поново доспела до финала.

- Након пораза од Катара, у Кини смо показали да смо заиста најбоља екипа на свету, а ове године смо то и потврдили. Без пораза смо стигли до злата, а за то је веома заслужна тимска хемија коју поседујемо – нагласио је Савић и напоменуо да се недавно повредио четврти играч екипе Марко Ждеро, тако да се не зна ко ће то место попунити за предстојеће европско такмичење.

Чланови мушке „3 на 3“ сениорске репрезентације Србије су у француском граду Нанту од 17. до 21. јуна учествовали на ФИБА „3 на 3“ Светском првенству и освојили злато. Репрезентација Србије одбранила је титулу првака света пошто је у финалном мечу савладала селекцију Холандије. За најбољег играча турнира проглашен је Дејан Мајсторовић, који је на седам утакмица постигао чак 60 поена, док је поред њега у најбољем саставу од три играча завршио и Душан Домовић Булут.

Нови Сад, 29. јун 2017. године