Čitaj mi

ČLAN GRADSKOG VEĆA ZA SPORT PRIMIO PRVAKE SVETA U BASKETU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je  Dušana Domovića Buluta i Marka Savića, koji su zajedno sa svojim saigračima Dejanom Majstorovićem i Markom Žderom, osvojili prvo mesto na Svetskom prvenstvu u basketu „3 na 3“ koje je održano u Francuskoj. Reprezentaciji Srbije u basketu "tri na tri", ovo je treća titula prvaka sveta, a tim povodom, Ognjen Cvjetićanin im je čestitao na izuzetnim sportskim rezultatima koje su postigli.

- Muška seniorska reprezentacija Srbije je još pre osvajanja zlata bila aktuelni šampion sveta, kada je osvojila prvo mesto na Svetskom prvenstvu u Kini u oktobru 2016. godine, a bila je i vicešampion Evrope iste godine. Ovo zlato još sjajnije sija, jer je čak treće koje su doneli u Novi Sad. Ovi momci su ponos grada i predstavlјaju najbolјi uzor mladim Novosađanima da se na njih ugledaju i da i oni jednog dana postanu vrsni sportisti, timski igrači i da osvoje svet svojim sportskim umećem. Upravo te osobine krase ove igrače i oni zbog toga predstavlјaju svojevrsne ambasadore pravih vrednosti i sportskog duha. Hvala im što su nas opet učinili ponosnima – naglasio je Ognjen Cvjetićanin i dodao da je Gradska uprava za sport i omladinu višestruko podržala tu ekipu i obezbedila im nesmetan odlazak na takmičenje, kao i uslove za treniranje - Oni su jedan od brendova Novog Sada, s obzirom na to da je veći deo ekipe krenuo upravo iz našeg grada na pohode u osvajanje sveta još pre pet godina. Najlepše je kada Grad koji je stao iza tih momaka, kako logistički, tako i finansijski, dobije povratnu reakciju u vidu svetske titule – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

- Naš uspeh dugujemo izuzetnom timskom duhu i nameravamo još dugo da nižemo titule. Kada igramo igru na način na koji mi najbolјe znamo, mislim da nema ekipe koja može da nas pobedi. Sledeći cilј nam je zlato na predstojećem Evropskom prvenstvu u Amsterdamu - rekao je Dušan Domović Bulut.

Marko Savić se osvrnuo na prvo takmičenje na koje je ekipa otišla 2012. godine gotovo nespremna i uzela prvenstvo, a već nakon dve godine ponovo dospela do finala.

- Nakon poraza od Katara, u Kini smo pokazali da smo zaista najbolјa ekipa na svetu, a ove godine smo to i potvrdili. Bez poraza smo stigli do zlata, a za to je veoma zaslužna timska hemija koju posedujemo – naglasio je Savić i napomenuo da se nedavno povredio četvrti igrač ekipe Marko Ždero, tako da se ne zna ko će to mesto popuniti za predstojeće evropsko takmičenje.

Članovi muške „3 na 3“ seniorske reprezentacije Srbije su u francuskom gradu Nantu od 17. do 21. juna učestvovali na FIBA „3 na 3“ Svetskom prvenstvu i osvojili zlato. Reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka sveta pošto je u finalnom meču savladala selekciju Holandije. Za najbolјeg igrača turnira proglašen je Dejan Majstorović, koji je na sedam utakmica postigao čak 60 poena, dok je pored njega u najbolјem sastavu od tri igrača završio i Dušan Domović Bulut.

Novi Sad, 29. jun 2017. godine