Читај ми

ЧЛАН ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ПОСЕТИО О.Ш. "ПЕТЕФИ ШАНДОР"

У овиру обиласка новосадских школа, члан Градског већа за образовање Милан Ђукић обишао је Основу школу "Петефи Шандор" у Новом Саду, која ове године обележава 54. годину постојања. Директор Золтан Арђелан информисао је члана Градског већа о тренутном стању у школи, као и о плановима који се тичу унапређења рада школе.

Основна школа „Петефи Шандор” постала је једна од укупно пет новосадских школа са сертификатом Уницефа „Школа без насиља”, а директор школе је истакао да је тој установи управо један од приоритета да школа буде безбедна, као и да буде место где ће деца с осмехом улазити и излазити из ње. Он је такође нагласио значај сарадње са школом "Мезесел" из Града побратима Печуја и најавио четврту по реду посету ђака и професора из Новог Сада граду побратиму.

Милан Ђукић је обишао и радове на реконструкцији и надоградњи шест нових учионица у оквиру зграде школе, где се упознао са мерама које се предузимају за мењање организационе и просторне структуре у школи.

- Уверио сам се у примену Кодекса понашања у овој школи, а посебно поздрављам сарадњу у виду предстојеће посете школе у Печују. Билингвална настава, као и сертификат "Школа без насиља" чине ову школу једном од најуспешнијих школских установа у Новом Саду. Радови на реконструкцији објекта који су у току, свакако ће олакшати извођење наставе за велики број ученика школе "Петефи Шандор". - рекао је Милан Ђукић у разговору са директором Арђелан Золтаном.

Поред размене предлога за иницијативе и активности које би се спроводиле у будућности, члан Градског већа за образовање и директор школе разговарали су о стратешки важним корацима који би могли бити предузети у партнерству Града и школе.

Нови Сад, 9. октобар 2009. године