Čitaj mi

ČLAN GRADSKOG VEĆA ZA OBRAZOVANJE POSETIO O.Š. "PETEFI ŠANDOR"

U oviru obilaska novosadskih škola, član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić obišao je Osnovu školu "Petefi Šandor" u Novom Sadu, koja ove godine obeležava 54. godinu postojanja. Direktor Zoltan Arđelan informisao je člana Gradskog veća o trenutnom stanju u školi, kao i o planovima koji se tiču unapređenja rada škole.

Osnovna škola „Petefi Šandor” postala je jedna od ukupno pet novosadskih škola sa sertifikatom Unicefa „Škola bez nasilja”, a direktor škole je istakao da je toj ustanovi upravo jedan od prioriteta da škola bude bezbedna, kao i da bude mesto gde će deca s osmehom ulaziti i izlaziti iz nje. On je takođe naglasio značaj saradnje sa školom "Mezesel" iz Grada pobratima Pečuja i najavio četvrtu po redu posetu đaka i profesora iz Novog Sada gradu pobratimu.

Milan Đukić je obišao i radove na rekonstrukciji i nadogradnji šest novih učionica u okviru zgrade škole, gde se upoznao sa merama koje se preduzimaju za menjanje organizacione i prostorne strukture u školi.

- Uverio sam se u primenu Kodeksa ponašanja u ovoj školi, a posebno pozdravljam saradnju u vidu predstojeće posete škole u Pečuju. Bilingvalna nastava, kao i sertifikat "Škola bez nasilja" čine ovu školu jednom od najuspešnijih školskih ustanova u Novom Sadu. Radovi na rekonstrukciji objekta koji su u toku, svakako će olakšati izvođenje nastave za veliki broj učenika škole "Petefi Šandor". - rekao je Milan Đukić u razgovoru sa direktorom Arđelan Zoltanom.

Pored razmene predloga za inicijative i aktivnosti koje bi se sprovodile u budućnosti, član Gradskog veća za obrazovanje i direktor škole razgovarali su o strateški važnim koracima koji bi mogli biti preduzeti u partnerstvu Grada i škole.

Novi Sad, 9. oktobar 2009. godine