Читај ми

"ЧИСТЕ РУКЕ БЕЗ ПО МУКЕ"

Члан Градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић посетила је Основну школу „Иво Андрић“ у Будисави, поводом Светског дана чистих руку који се обележава 15. октобра, a у оквиру којег је организована јавна обука за правилно одржавање хигијене руку.

„Хигијена руку је најјефтинија превентивна мера и требало би да постане свакодневна навика, тако да је јавна обука увек добородошла у превенцији заразних болести. До сада смо едуковали преко 200 васпитача, 20 здравствених радника и 30 педијатријских сестара како да науче најмлађе Новосађане да правилно перу руке“, рекла је том приликом проф.др Александра Новаков Микић.

Пројекат „Чисте руке без по муке“ реализује Центар за превенцију Дома здравља Нови Сад у сарадњи са Институтом за јавно здравље Војводине и Предшколском установом „Радосно детињство“, а под покровитељством Градске управе за здравство. Циљ пројекта је да деца предшколског узраста и ученици нижих разреда основне школе савладају и усвоје здраве хигијенске навике и правилне технике прања руку. Прва обука деце одржана је у мају ове године у вртићу „Бубамара“, а до сада је едукавано 2500 новосадских малишана.

Нови Сад, 15.октобар 2009. године