Čitaj mi

"ČISTE RUKE BEZ PO MUKE"

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novakov Mikić posetila je Osnovnu školu „Ivo Andrić“ u Budisavi, povodom Svetskog dana čistih ruku koji se obeležava 15. oktobra, a u okviru kojeg je organizovana javna obuka za pravilno održavanje higijene ruku.

„Higijena ruku je najjeftinija preventivna mera i trebalo bi da postane svakodnevna navika, tako da je javna obuka uvek doborodošla u prevenciji zaraznih bolesti. Do sada smo edukovali preko 200 vaspitača, 20 zdravstvenih radnika i 30 pedijatrijskih sestara kako da nauče najmlađe Novosađane da pravilno peru ruke“, rekla je tom prilikom prof.dr Aleksandra Novakov Mikić.

Projekat „Čiste ruke bez po muke“ realizuje Centar za prevenciju Doma zdravlja Novi Sad u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine i Predškolskom ustanovom „Radosno detinjstvo“, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo. Cilj projekta je da deca predškolskog uzrasta i učenici nižih razreda osnovne škole savladaju i usvoje zdrave higijenske navike i pravilne tehnike pranja ruku. Prva obuka dece održana je u maju ove godine u vrtiću „Bubamara“, a do sada je edukavano 2500 novosadskih mališana.

Novi Sad, 15.oktobar 2009. godine