Читај ми

ЧЕТВРТИ МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У РУКОМЕТУ И МИНИ РУКОМЕТУ ''РАСТИМО - ТРОФЕЈ ГРАДА НОВОГ САДА''

Од 2. до 4. маја у спортским дворанама у Новом Саду, Каћу и Футогу биће одржан Четврти међународни турнир у рукомету и мини рукомету ''Растимо - Трофеј града Новог Сада''. Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар, заменик председника Организационог одбора турнира Ђорђе Јакшић и директор турнира Миливој Јакшић на конференцији за новинаре у Градској кући најавили су ту манифестацију.

- Нови Сад израста у велики центар рукомета. Предстоји нам прави фестивал рукомета али и омладине уопште, који и по квалитету и масовности представља једну од најлепших манифестација омладинског карактера. Поносни смо на то што се Нови Сад показује као значајан организатор спортских такмичења у Европи у кадетским, пионирским и омладинским категоријама без обзира на врсту спорта, а сигуран сам да ћемо и овог пута бити добри домаћини – нагласио је Предраг Свилар.

За сада је пријављена 101 екипа, са око 1400 дечака и девојчица из Словеније, Републике Српске, БиХ, Црне Горе, Македоније, Грчке, Словачке, Румуније и Србије, а играће се око 260 утакмица. Реч је о једном од четири највећа фестивала рукомета у Европи.

- Основни циљ турнира је да деца, такмичећи се и дружећи, упоређују стечено рукометно и друго знање са својим вршњацима из земаља у окружењу, да се упознају са националним разликама и развијају толеранцију и правилне односе. Бављење спортом је алтернатива пошастима савременог живота и има значајну улогу у борби против насиља – изјавио је заменик председника Организационог одбора турнира Ђорђе Јакшић.

Према речима организатора ова манифестација поприма и туристички карактер јер са децом долазе и њихови родитељи. Како се чуло на конференцији реч је о једином турниру у Европи на којем се деца такмиче у мини рукомету и који је намењен искључиво пионирском и кадетском узрасту.

Нови Сад, 29. април 2014. године