Čitaj mi

ČETVRTI MEĐUNARODNI TURNIR U RUKOMETU I MINI RUKOMETU ''RASTIMO - TROFEJ GRADA NOVOG SADA''

Od 2. do 4. maja u sportskim dvoranama u Novom Sadu, Kaću i Futogu biće održan Četvrti međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu ''Rastimo - Trofej grada Novog Sada''. Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar, zamenik predsednika Organizacionog odbora turnira Đorđe Jakšić i direktor turnira Milivoj Jakšić na konferenciji za novinare u Gradskoj kući najavili su tu manifestaciju.

- Novi Sad izrasta u veliki centar rukometa. Predstoji nam pravi festival rukometa ali i omladine uopšte, koji i po kvalitetu i masovnosti predstavlja jednu od najlepših manifestacija omladinskog karaktera. Ponosni smo na to što se Novi Sad pokazuje kao značajan organizator sportskih takmičenja u Evropi u kadetskim, pionirskim i omladinskim kategorijama bez obzira na vrstu sporta, a siguran sam da ćemo i ovog puta biti dobri domaćini – naglasio je Predrag Svilar.

Za sada je prijavljena 101 ekipa, sa oko 1400 dečaka i devojčica iz Slovenije, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Slovačke, Rumunije i Srbije, a igraće se oko 260 utakmica. Reč je o jednom od četiri najveća festivala rukometa u Evropi.

- Osnovni cilj turnira je da deca, takmičeći se i družeći, upoređuju stečeno rukometno i drugo znanje sa svojim vršnjacima iz zemalja u okruženju, da se upoznaju sa nacionalnim razlikama i razvijaju toleranciju i pravilne odnose. Bavljenje sportom je alternativa pošastima savremenog života i ima značajnu ulogu u borbi protiv nasilja – izjavio je zamenik predsednika Organizacionog odbora turnira Đorđe Jakšić.

Prema rečima organizatora ova manifestacija poprima i turistički karakter jer sa decom dolaze i njihovi roditelji. Kako se čulo na konferenciji reč je o jedinom turniru u Evropi na kojem se deca takmiče u mini rukometu i koji je namenjen isključivo pionirskom i kadetskom uzrastu.

Novi Sad, 29. april 2014. godine