Читај ми

ЧЕТВРТА АУТО-МОТО БЕРЗА У НОВОМ САДУ ОД 16. ДО 18. СЕПТЕМБРА

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Александар Kравић присуствоваo je конференцији за новинаре поводом 4. Ауто-мото берзе која ће бити одржана од 16. до 18. септембра, на Новосадском сајму. Циљ манифестације је промоција аутомобилизма и пoвезивање потенцијалних купаца и продаваца половних возила да на једном месту и на једноставан начин остваре обостране интересе, а програм који је осмишљен на забаван начин одговара посетиоцима свих узраста. Манифестацију организују Савез возача Војводине и Новосадски сајам, уз подршку Града Новог Сада.

-Град Нови Сад подржава бројне манифестације које се одржавају на Новосадском сајму, тако да се и обуке за ученике од првог до четвртог разреда основне школе о безбедности учесника у саобраћају такође одржавају на Сајму, јер сматрамо овај простор безбедним и адекватним за ту намену. Град је препознао идеју и значај ове берзе, која је сваке године све садржајнија и обогаћенија разним новим програмима, и која привалачи све више љубитеља аутомибилизма у наш град- рекао је Александар Кравић.

Председник Савеза возача Војводине Марко Топо нагласио је да ће поред бројних садржаја, овогодишња ауто-мото берза бити прилагођена стручној публици, коју првог дана манифестације очекује панел дискусија – „Проблеми у регистрацији старовремених возила“.

-„Стари аутомобили” ове године као посебну целину доносе изложбу BMW-а, која ће атрактивним моделима приказати део историје кроз неколико деценија. Грађане у суботу 17. септембра очекује спектакл у виду затварања мото сезоне у којој ће више од 500 двоточкаша кренути са Мишелука у 14 часова. По доласку на Сајам почеће Street Fight – такмичење у акробацијама на мотоциклима, уз богат музички програм. Првог дана Ауто мото берзе, у петак, 16. септембра, за организоване посете школа, омогућен је бесплатан улаз. Капије Новосадског сајма за публику биће отворене у петак од 12 до 18 часова, у суботу од 10 до 20, и у недељу од 10 до 18 часова. Цена појединачне улазнице је 300 динара, за групне посете 250 динара, а продаја ће бити  организована на благајнама Новосадског сајма- рекао је Марко Топо.

Координатор камионског програма Ауто-мото берзе Бојан Бугариновић је истакао да је ово јединствена манифестација на нашим просторима за коју постоји огромно интересовање.

-Наш циљ је да окупимо возаче камиона и изложимо око 50 најлепших возила  на отвореном простору. Да повежемо на једном месту возаче камиона, транспортна предузећа и институције које се баве едукацијом тих кадрова, као и да скренемо пажњу на недостатак адекватних возача- изјавио је Бојан Бугариновић.

Према речима генералног директора Новосадског сајма Слободана Цветковића оно што је за Новосадски сајам важно је да се у програме укључе идеје иновативних компанија и удружења, те да постану део календара будућих сајамских догађаја.

Нови Сад, 13. септембар 2022. године