Čitaj mi

ČETVRTA AUTO-MOTO BERZA U NOVOM SADU OD 16. DO 18. SEPTEMBRA

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Кravić prisustvovao je konferenciji za novinare povodom 4. Auto-moto berze koja će biti održana od 16. do 18. septembra, na Novosadskom sajmu. Cilj manifestacije je promocija automobilizma i povezivanje potencijalnih kupaca i prodavaca polovnih vozila da na jednom mestu i na jednostavan način ostvare obostrane interese, a program koji je osmišljen na zabavan način odgovara posetiocima svih uzrasta. Manifestaciju organizuju Savez vozača Vojvodine i Novosadski sajam, uz podršku Grada Novog Sada.

-Grad Novi Sad podržava brojne manifestacije koje se održavaju na Novosadskom sajmu, tako da se i obuke za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole o bezbednosti učesnika u saobraćaju takođe održavaju na Sajmu, jer smatramo ovaj prostor bezbednim i adekvatnim za tu namenu. Grad je prepoznao ideju i značaj ove berze, koja je svake godine sve sadržajnija i obogaćenija raznim novim programima, i koja privalači sve više ljubitelja automibilizma u naš grad- rekao je Aleksandar Кravić.

Predsednik Saveza vozača Vojvodine Marko Topo naglasio je da će pored brojnih sadržaja, ovogodišnja auto-moto berza biti prilagođena stručnoj publici, koju prvog dana manifestacije očekuje panel diskusija – „Problemi u registraciji starovremenih vozila“.

-„Stari automobili” ove godine kao posebnu celinu donose izložbu BMW-a, koja će atraktivnim modelima prikazati deo istorije kroz nekoliko decenija. Građane u subotu 17. septembra očekuje spektakl u vidu zatvaranja moto sezone u kojoj će više od 500 dvotočkaša krenuti sa Mišeluka u 14 časova. Po dolasku na Sajam počeće Street Fight – takmičenje u akrobacijama na motociklima, uz bogat muzički program. Prvog dana Auto moto berze, u petak, 16. septembra, za organizovane posete škola, omogućen je besplatan ulaz. Кapije Novosadskog sajma za publiku biće otvorene u petak od 12 do 18 časova, u subotu od 10 do 20, i u nedelju od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 250 dinara, a prodaja će biti  organizovana na blagajnama Novosadskog sajma- rekao je Marko Topo.

Кoordinator kamionskog programa Auto-moto berze Bojan Bugarinović je istakao da je ovo jedinstvena manifestacija na našim prostorima za koju postoji ogromno interesovanje.

-Naš cilj je da okupimo vozače kamiona i izložimo oko 50 najlepših vozila  na otvorenom prostoru. Da povežemo na jednom mestu vozače kamiona, transportna preduzeća i institucije koje se bave edukacijom tih kadrova, kao i da skrenemo pažnju na nedostatak adekvatnih vozača- izjavio je Bojan Bugarinović.

Prema rečima generalnog direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića ono što je za Novosadski sajam važno je da se u programe uključe ideje inovativnih kompanija i udruženja, te da postanu deo kalendara budućih sajamskih događaja.

Novi Sad, 13. septembar 2022. godine