Читај ми

ЧЕТВОРОСОБАН СТАН ЗА МАРИНКОВИЋЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и председница Извршног одбора Развојне банке Војводине Биљана Јовановић, заједно са Радомиром и Аном Маринковић, родитељима тројки Нине, Николе и Нестора, обишли су стан који ће Град дати Маринковићима на коришћење на неодређено време. Иницијативу за помоћ у решавању стамбеног питања, градоначелник је покренуо након сазнања да та шесточлана породица заједно са Радомировим оцем и мајком живи у стану од само око 50 м2.

-Мени ја јако драго што смо у будућем стану породице Маринковић која је добила тројке природним путем, што се није догодило последњих десет година. Они имају и ћеркицу од пет година, и све до сада живели су са родитељима у 50 квадрата. Град им је обезбедио један од својих станова, који иначе служе за расељавање, када нешто рушимо, када правимо булеваре и слично. Развојна банка Војводине одазвала се нашем позиву да помогне овој породици, тако да ће они комплетно опремити стан. Стан ће од уторка бити усељив, тако да ће породица Маринковић у наредном периоду моћи овде да станује у пристојним условима – рекао је градоначелник и пожелео Маринковићима срећу и успех у животу.

Биљна Јовановић истакла је да је Развојна банка Војводине социјално одговорна институција и да ће се увек радо одазвати позивима да учествује у хуманитарним акцијама .

Видно узбуђени Маринковићи су се захвалили Граду на великој помоћи, објашњавајући да су подједнако шокирани као када су сазнали да ће добити тројке. Стан у којем ће они живети је четворособан, површине 104 м2, а Град ће им обезбедити и колица за тројке.

Нови Сад, 25. фебруар 2011. године