Čitaj mi

ČETVOROSOBAN STAN ZA MARINKOVIĆE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i predsednica Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine Biljana Jovanović, zajedno sa Radomirom i Anom Marinković, roditeljima trojki Nine, Nikole i Nestora, obišli su stan koji će Grad dati Marinkovićima na korišćenje na neodređeno vreme. Inicijativu za pomoć u rešavanju stambenog pitanja, gradonačelnik je pokrenuo nakon saznanja da ta šestočlana porodica zajedno sa Radomirovim ocem i majkom živi u stanu od samo oko 50 m2.

-Meni ja jako drago što smo u budućem stanu porodice Marinković koja je dobila trojke prirodnim putem, što se nije dogodilo poslednjih deset godina. Oni imaju i ćerkicu od pet godina, i sve do sada živeli su sa roditeljima u 50 kvadrata. Grad im je obezbedio jedan od svojih stanova, koji inače služe za raseljavanje, kada nešto rušimo, kada pravimo bulevare i slično. Razvojna banka Vojvodine odazvala se našem pozivu da pomogne ovoj porodici, tako da će oni kompletno opremiti stan. Stan će od utorka biti useljiv, tako da će porodica Marinković u narednom periodu moći ovde da stanuje u pristojnim uslovima – rekao je gradonačelnik i poželeo Marinkovićima sreću i uspeh u životu.

Biljna Jovanović istakla je da je Razvojna banka Vojvodine socijalno odgovorna institucija i da će se uvek rado odazvati pozivima da učestvuje u humanitarnim akcijama .

Vidno uzbuđeni Marinkovići su se zahvalili Gradu na velikoj pomoći, objašnjavajući da su podjednako šokirani kao kada su saznali da će dobiti trojke. Stan u kojem će oni živeti je četvorosoban, površine 104 m2, a Grad će im obezbediti i kolica za trojke.

Novi Sad, 25. februar 2011. godine