Читај ми

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ РАДА СВРАТИШТА ЗА ДЕЦУ УЛИЦЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је „Свратиште за децу улице“ поводом прославе четири годинe његовог постојања. Том приликом, корисници услуга Свратишта и његови запослени припремили су приредбу и представили изложбу фотографија на којој су приказане протекле четири године њихове успешне сарадње.

- Обећање које смо дали крајем прошле године, да ћемо подржати Свратиште у његовом раду, је испуњено. Овом приликом желим да се захвалим свим својим сарадницима, који су у веома кратком року, на уштрб устаљене праксе када је у питању администрација, показали да се проблем може решити брзо и адекватно само када постоји политичка воља, одговорност и снажна одлука. Такође, ово је један од светлих примера да смо размрдали градску администрацију, да смо веома брзо препознали проблем и у кратком временском периоду га и решили – рекао је градоначелник Милош Вучевић и упутио честитке домаћинима пожелевши им успешан рад са децом.

Директорка Свратишта за децу улице Далиборка Батрнек Антонић захвалила се градоначелнику и градској управи који су препознали значај Свратишта, већински преузели одговорност и подржали његов опстанак. Она је додала да је приоритет запослених да наставе квалитетан рад са децом кроз који се трајно уносе позитивне промене у њихове животе. Директорка је истакла и то да је посебно охрабрујућа чињеница да велики број Новосађана последњих година активно учествује у помоћи корисницима Свратишта чија су врата отворена свакодневно на Булевару ослобођења бр.28. Дневно у њему борави од 25 до 40 деце узраста од четири до 18 година, а за протекле четири године подељено је преко 45 хиљада оброка.

Нови Сад, 24. фебруар 2014. године