Čitaj mi

ČETIRI GODINE RADA SVRATIŠTA ZA DECU ULICE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je „Svratište za decu ulice“ povodom proslave četiri godine njegovog postojanja. Tom prilikom, korisnici usluga Svratišta i njegovi zaposleni pripremili su priredbu i predstavili izložbu fotografija na kojoj su prikazane protekle četiri godine njihove uspešne saradnje.

- Obećanje koje smo dali krajem prošle godine, da ćemo podržati Svratište u njegovom radu, je ispunjeno. Ovom prilikom želim da se zahvalim svim svojim saradnicima, koji su u veoma kratkom roku, na uštrb ustaljene prakse kada je u pitanju administracija, pokazali da se problem može rešiti brzo i adekvatno samo kada postoji politička volja, odgovornost i snažna odluka. Takođe, ovo je jedan od svetlih primera da smo razmrdali gradsku administraciju, da smo veoma brzo prepoznali problem i u kratkom vremenskom periodu ga i rešili – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i uputio čestitke domaćinima poželevši im uspešan rad sa decom.

Direktorka Svratišta za decu ulice Daliborka Batrnek Antonić zahvalila se gradonačelniku i gradskoj upravi koji su prepoznali značaj Svratišta, većinski preuzeli odgovornost i podržali njegov opstanak. Ona je dodala da je prioritet zaposlenih da nastave kvalitetan rad sa decom kroz koji se trajno unose pozitivne promene u njihove živote. Direktorka je istakla i to da je posebno ohrabrujuća činjenica da veliki broj Novosađana poslednjih godina aktivno učestvuje u pomoći korisnicima Svratišta čija su vrata otvorena svakodnevno na Bulevaru oslobođenja br.28. Dnevno u njemu boravi od 25 do 40 dece uzrasta od četiri do 18 godina, a za protekle četiri godine podeljeno je preko 45 hiljada obroka.

Novi Sad, 24. februar 2014. godine