Читај ми

БОРБОМ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ ЗАШТИТИТИ ЕКОНОМИЈУ И РАЗВОЈ ЗЕМЉЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, као изасланик првог потпредседника Владе Републике Србије Александра Вучића, присуствовао је Семинару са градоначелницима и председницима општина из Србије и представницима немачких институција и органа за борбу против корупције у организацији Фондације Конрад Аденауер и Балкан медија тима у београдском хотелу "Парк".

Градоначелник Вучевић изразио је уверење да је један од највећих проблема то што не постоји јасна дефиниција корупције. Наводећи да је у изради национална стратегија за борбу против корупције он је рекао да ће тај документ бити квалитетан онолико колико буде применљив, што ће зависити од спремности да се о тој пошасти говори и да се против ње бори.

- Борба против корупције неће бити лака, једноставна, кратка. Биће често непријатна за оне који у њој учествују, а можда у прво време неће бити ни резултата који се очекују - истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Према његовој оцени, поступак јавних набавки је "као створен за извориште корупције, а посебно анекси уговора којима се не ретко мења и сама садржина уговора, као и консултантске услуге".

Вучевић је додао да је организовани криминал директно повезан са корупцијом, да тражи спону са вршиоцима јавних функција и пут да легализује своје пословање, те добије привилеговани положај.

- Град Нови Сад  подржава напоре Владе Србије и првог потпредседника Александра Вучића и ја се лично не бојим да говорим о корумпираним носиоцима јавних функција и то не само из прошлости, већ и о актуелним - рекао је градоначелник Новог Сада и закључио да мора постојати добар правни оквир да би борба против корупције успела, усклађеност свих тела и институција које ту борбу воде, али и осуда сваког појединца.

Нови Сад, 25. април 2013. године