Читај ми

БОЉИ УСЛОВИ ЖИВОТА ЗА ШЕСТОЧЛАНУ НОВОСАДСКУ ПОРОДИЦУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са директором предузећа „Електровојводина“ Срђаном Кружевићем, и директором „Електродистрибуције Нови Сад“ Бојаном Атлагићем посетио је новосадску породицу која живи у неусловној кући у Улици Сајлово. Они су разговарали о проблемима са којима се ова социјално-угрожена породица суочава и у сусрет наступајућим празницима покушали да дођу до конкретних решења како би им се услови за живот побољшали, а деци обезбедило безбрижније одрастање у условима достојним за живот.

- И Град Нови Сад и привредни субјекти који функционишу у граду, исказали су спремност да помогну овој породици колико је то могуће у најбржем року. Желео бих да се захвалим директорима Кружевићу и Атлагићу, Градској организацији „Црвени крст“, али и медијима јер сам управо тим путем сазнао за ову породицу. И овај део града припада Новом Саду, и овде живе Новосађани и наша је обавеза да водимо рачуна о сваком човеку овог града. Најважније је да ово троје деце има иоле нормалне услове за живот, и сматрам да за крај године нисмо могли бити на бољем месту него на овом, јер ово је суштина бављења политиком, а задатак политичара јесте да решавају појединачне проблеме - рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, а директор Кружевић је додао да ће до средине јануара технички спровести све оно што је потребно да ова породица добије електричну енергију, а трошкове ће сносити то предузеће.

У овој новосадској породици о троје деце која похађају оснoвну школу брину се њихови бака и дека који су им старатељи и који са њима живе у малој кући у тешким условима без воде, струје и са пољским тоалетом. Тој шеточланој породици, у којој је троје деце која имају тешко болесну мајку, социјална примања и пензија нису довољни за потребе школовања, а у кући немају основне услове за живот у 21. веку. Као највећи проблем, истакнуто је то што немају материјалних услова да уведу струју која би им умногоме олакшала свакодневицу и похађање школе. Управо зато, данашња посета је уродила плодом, те је та породица добила обећање и чврста уверавања да ће у наредној години заиста живети боље и остварити своје жеље. Струја ће у ову кућу бити уведена почетком наредне године, а биће решени и други инфраструктурни и комунални проблеми с којима се свакодневно суочавају. Том приликом, малишанима су уручени и новогодишњи пакетићи, као и пакети помоћи које је обезбедила Градска организација Црвеног крста, а који су се састојали од прехрамбених намирница, хигијенских пакета, огрева и одеће.

Нови Сад, 31. децембар 2013. године