Čitaj mi

BOLJI USLOVI ŽIVOTA ZA ŠESTOČLANU NOVOSADSKU PORODICU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa direktorom preduzeća „Elektrovojvodina“ Srđanom Kruževićem, i direktorom „Elektrodistribucije Novi Sad“ Bojanom Atlagićem posetio je novosadsku porodicu koja živi u neuslovnoj kući u Ulici Sajlovo. Oni su razgovarali o problemima sa kojima se ova socijalno-ugrožena porodica suočava i u susret nastupajućim praznicima pokušali da dođu do konkretnih rešenja kako bi im se uslovi za život poboljšali, a deci obezbedilo bezbrižnije odrastanje u uslovima dostojnim za život.

- I Grad Novi Sad i privredni subjekti koji funkcionišu u gradu, iskazali su spremnost da pomognu ovoj porodici koliko je to moguće u najbržem roku. Želeo bih da se zahvalim direktorima Kruževiću i Atlagiću, Gradskoj organizaciji „Crveni krst“, ali i medijima jer sam upravo tim putem saznao za ovu porodicu. I ovaj deo grada pripada Novom Sadu, i ovde žive Novosađani i naša je obaveza da vodimo računa o svakom čoveku ovog grada. Najvažnije je da ovo troje dece ima iole normalne uslove za život, i smatram da za kraj godine nismo mogli biti na boljem mestu nego na ovom, jer ovo je suština bavljenja politikom, a zadatak političara jeste da rešavaju pojedinačne probleme - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a direktor Kružević je dodao da će do sredine januara tehnički sprovesti sve ono što je potrebno da ova porodica dobije električnu energiju, a troškove će snositi to preduzeće.

U ovoj novosadskoj porodici o troje dece koja pohađaju osnovnu školu brinu se njihovi baka i deka koji su im staratelji i koji sa njima žive u maloj kući u teškim uslovima bez vode, struje i sa poljskim toaletom. Toj šetočlanoj porodici, u kojoj je troje dece koja imaju teško bolesnu majku, socijalna primanja i penzija nisu dovoljni za potrebe školovanja, a u kući nemaju osnovne uslove za život u 21. veku. Kao najveći problem, istaknuto je to što nemaju materijalnih uslova da uvedu struju koja bi im umnogome olakšala svakodnevicu i pohađanje škole. Upravo zato, današnja poseta je urodila plodom, te je ta porodica dobila obećanje i čvrsta uveravanja da će u narednoj godini zaista živeti bolje i ostvariti svoje želje. Struja će u ovu kuću biti uvedena početkom naredne godine, a biće rešeni i drugi infrastrukturni i komunalni problemi s kojima se svakodnevno suočavaju. Tom prilikom, mališanima su uručeni i novogodišnji paketići, kao i paketi pomoći koje je obezbedila Gradska organizacija Crvenog krsta, a koji su se sastojali od prehrambenih namirnica, higijenskih paketa, ogreva i odeće.

Novi Sad, 31. decembar 2013. godine