Читај ми

БОЉИ УСЛОВИ ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“

Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић обишао је заједно са председником Скупштине Града Новог Сада проф. др Синишом Севићем реконструисани део ОШ „Доситеј Обрадовић“.

- Надоградња и реконструкција школе се одвијала у две фазе, а из буџета Града за обе фазе издвојено је око 89 милиона динара. Школа није само надзидана, већ је и адаптиран један део старих просторија. Предстоји нам да школу опремимо новом опремом, а ако буде било средстава и да уредимо велико двориште - рекао је Радомир Дабетић.

Председник Скупштине града проф. др Синиша Севић истакао је том приликом да је циљ да процес образовања, који је увек био нешто чиме се Нови Сад поносио, буде део препознатљивости града.

-У обавези смо да најмлађим суграђанима пружимо добре услове да се образују, а да једног дана, када прођу кроз систем образовања, они буду ти који ће Нови Сад наставити да граде за будуће генерације које долазе – истакао је Севић.

Директор ОШ "Доситеј Обрадовић" Станимир Паунић подсетио је да су се током друге фазе реновирали тоалети, кухиња и трпезарија и да је опремљен информатички кабинет и простор за дечји боравак, што ће много олакшати одвијање наставе и боравак ученика у тој школи.

Нови Сад, 5. новембар 2013. године