Čitaj mi

BOLJI USLOVI ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE „DOSITEJ OBRADOVIĆ“

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić obišao je zajedno sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada prof. dr Sinišom Sevićem rekonstruisani deo OŠ „Dositej Obradović“.

- Nadogradnja i rekonstrukcija škole se odvijala u dve faze, a iz budžeta Grada za obe faze izdvojeno je oko 89 miliona dinara. Škola nije samo nadzidana, već je i adaptiran jedan deo starih prostorija. Predstoji nam da školu opremimo novom opremom, a ako bude bilo sredstava i da uredimo veliko dvorište - rekao je Radomir Dabetić.

Predsednik Skupštine grada prof. dr Siniša Sević istakao je tom prilikom da je cilј da proces obrazovanja, koji je uvek bio nešto čime se Novi Sad ponosio, bude deo prepoznatlјivosti grada.

-U obavezi smo da najmlađim sugrađanima pružimo dobre uslove da se obrazuju, a da jednog dana, kada prođu kroz sistem obrazovanja, oni budu ti koji će Novi Sad nastaviti da grade za buduće generacije koje dolaze – istakao je Sević.

Direktor OŠ "Dositej Obradović" Stanimir Paunić podsetio je da su se tokom druge faze renovirali toaleti, kuhinja i trpezarija i da je opremlјen informatički kabinet i prostor za dečji boravak, što će mnogo olakšati odvijanje nastave i boravak učenika u toj školi.

Novi Sad, 5. novembar 2013. godine