Читај ми

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ НА КЛИСИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа за здравство проф. др Александра Новаковић-Микић пустили су у рад дограђени део објекта Дома здравља на Клиси који је првенствено намењен најмлађим становницима Клисе и Ченеја.

Сваки родитељ зна шта значи водити децу по лекарима и чекати у редовима да бисте дошли до њих. У овом делу Новог Сада постоји велика потреба за оваквим објектом, јер има преко 4.000 деце и 20.000 становника, где дневно Дом здравља посети преко 100 пацијената тако да ми је велико задовољство што се Клиса великом брзином развија – истакао је градоначелник Павличић

Дограђени део је површине 530 квадратних метара и за његову изградњу издвојено је 24 милиона динара. Опремљен је најбољом опремом и у њему су смештена одељења педијатријске и патронажне службе.

Члан градског већа за здравство проф.др Александра Новаков Микић рекла је да је сваки овакав објекат од великог значаја за породице, првенствено за мајке и децу у условима светске кризе. Она је такође напоменула да ће Град наставити да и у кризним временима улаже у здравство и брине првенствено о најмлађим суграђанима и мајкама.

Доградњом овог објекта омогућено је да сва деца у овом делу града коначно имају адекватан простор за лечење, а запослени одличне услове за рад.

Нови Сад, 14. август 2009. године