Čitaj mi

BOLJI USLOVI ZA LEČENJE DECE NA KLISI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novaković-Mikić pustili su u rad dograđeni deo objekta Doma zdravlja na Klisi koji je prvenstveno namenjen najmlađim stanovnicima Klise i Čeneja.

Svaki roditelj zna šta znači voditi decu po lekarima i čekati u redovima da biste došli do njih. U ovom delu Novog Sada postoji velika potreba za ovakvim objektom, jer ima preko 4.000 dece i 20.000 stanovnika, gde dnevno Dom zdravlja poseti preko 100 pacijenata tako da mi je veliko zadovoljstvo što se Klisa velikom brzinom razvija – istakao je gradonačelnik Pavličić

Dograđeni deo je površine 530 kvadratnih metara i za njegovu izgradnju izdvojeno je 24 miliona dinara. Opremljen je najboljom opremom i u njemu su smeštena odeljenja pedijatrijske i patronažne službe.

Član gradskog veća za zdravstvo prof.dr Aleksandra Novakov Mikić rekla je da je svaki ovakav objekat od velikog značaja za porodice, prvenstveno za majke i decu u uslovima svetske krize. Ona je takođe napomenula da će Grad nastaviti da i u kriznim vremenima ulaže u zdravstvo i brine prvenstveno o najmlađim sugrađanima i majkama.

Dogradnjom ovog objekta omogućeno je da sva deca u ovom delu grada konačno imaju adekvatan prostor za lečenje, a zaposleni odlične uslove za rad.

Novi Sad, 14. avgust 2009. godine