Читај ми

БИЦИКЛИСТИ ВРАТИЛИ ПОВЕЉУ О БРАТИМЉЕЊУ ИЗ ПЕЧУЈА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примиo je чланове Друштва за спорт и рекреацију слепих и слабовидих „Луј Брај“ и Бициклистичког клуба „Нови Сад“ који су му уручили потписану Повељу о братимљењу из Печуја.

-У суботу смо испратили на пут до Печуја наше бициклисте који су однели поздравно писмо градоначелнику Печуја, а потом из тог Града донели потписану Повељу о братимљењу у Нови Сад. Са великом радошћу, сада можемо да констатујемо да је чин братимљења, овим симболичним гестом окончан. - изјавио је градоначелник Павличић.

Млади бициклисти су са градоначелником поделили утиске о несвакидашњем путовању, рекавши да су почаствовани што су окончањем своје мисије, на неуобичајен начин, допринели партнерству два града. Поред тога, како кажу, задовољство им је што су промовисали пара-бициклизам ван граница земље и тиме дали подршку особама са инвалидитетом.

Градоначелник Игор Павличић рекао је да ће се будућа сарадња Печуја и Новог Сада у највећој мери реализовати кроз пројекте из области културе, имајући у виду да ће тај мађарски град, у блиској будућности, бити проглашен за Европску престоницу културе.

Нови Сад, 29. септембар 2009. године