Čitaj mi

BICIKLISTI VRATILI POVELJU O BRATIMLJENJU IZ PEČUJA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je članove Društva za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Luj Braj“ i Biciklističkog kluba „Novi Sad“ koji su mu uručili potpisanu Povelju o bratimljenju iz Pečuja.

-U subotu smo ispratili na put do Pečuja naše bicikliste koji su odneli pozdravno pismo gradonačelniku Pečuja, a potom iz tog Grada doneli potpisanu Povelju o bratimljenju u Novi Sad. Sa velikom radošću, sada možemo da konstatujemo da je čin bratimljenja, ovim simboličnim gestom okončan. - izjavio je gradonačelnik Pavličić.

Mladi biciklisti su sa gradonačelnikom podelili utiske o nesvakidašnjem putovanju, rekavši da su počastvovani što su okončanjem svoje misije, na neuobičajen način, doprineli partnerstvu dva grada. Pored toga, kako kažu, zadovoljstvo im je što su promovisali para-biciklizam van granica zemlje i time dali podršku osobama sa invaliditetom.

Gradonačelnik Igor Pavličić rekao je da će se buduća saradnja Pečuja i Novog Sada u najvećoj meri realizovati kroz projekte iz oblasti kulture, imajući u vidu da će taj mađarski grad, u bliskoj budućnosti, biti proglašen za Evropsku prestonicu kulture.

Novi Sad, 29. septembar 2009. godine