Читај ми

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ

Члан Градског већа за образовање мр Владимир Јелић посетио је Основну школу „Жарко Зрењанин“ поводом почетка школске године и презентације пројекта постављања техничких баријера за улазак у школска дворишта уз електронску идентификацију. ОШ „Жарко Зрењанин“ је прва школа на територији Града Новог Сада у којој је постављена таква баријера.

- Наставља се тренд повећања броја ученика првог разреда у Новом Саду, а ове године их је за 300 више него прошле. Све основне и средње школе су спремне за рад и данас су кренуле са редовном наставом. Безбедност деце ће бити приоритет и ове школске године. Статистике су показале да се случајеви вршњачког насиља најчешће дешавају у школском дворишту и то од лица којa нису ученици школе. Увођењем техничке баријере желимо да спречимо улазак у двориште онима којима ту није место. У школско двориште ће моћи да уђу само ученици који имају идентификациону картицу и на овај начин очекујемо да ће се смањити стопа вршњачког насиља. Уколико овај пилот пројекат покаже добре резултате биће примењен и на друге школе - рекао је Владимир Јелић и додао да ће на инсистирање градоначелника школска дворишта бити отворена после наставе за све грађане који су и до сада имали спортске активности, тако да ће моћи несметано да се баве спортом.

Директор ОШ „Жарко Зрењанин“ Жарко Мушицки захвалио је Градској управи за образовање што је њихова школа одабрана за овај пилот пројекат који има велики значај за безбедност ученика и рекао да су реализацију пројекта су помогли и наставници техничког васпитања.

Град Нови Сад ће ове године издвојити 291 882 480 динара из буџета за инвестиционе активности на објектима основних школа, што је за 28,89%, односно за 65 430 150 динара више него прошле године.

Нови Сад, 1. септембар 2017. године