Читај ми

БАЗЕН НА САЈМИШТУ ДАНАС ПОЧИЊЕ СА РАДОМ

Заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић обишао је базен СЦ „Сајмиште“ како би се уверио да је након завршетка радова на покривању објекта све спремно за тренинге пливачких клубова „Војводина“ и „Нови Сад“ који ће први на том базену тренирати данас, у послеподневним часовима.

- Веома ми је драго што је предлог Градске управе за спорт и омладину и СПЦ „Војводина“ да се овај базен наткрије прихваћен и успешно реализован и што смо тим пројектом обезбедили добре услове за рад новосадских пливачких клубова и продужили купалишну сезону на целу годину. Како би тај циљ остварили уложили смо 155 милиона динара у најсавременији систем и опрему за филтрацију и грејање базена, самим тим и на грејање воде и простора тако да је сада температура воде 26, а напољу је 28 степени. Такође, комплетно су реновиране свлачионице, замењена је столарија и урађена термоизолација и грејање да би овај базен могао да се користи и у зимском периоду - изјавио је Милан Ђурић.

Градска управа за спорт и омладину предложила је да базен на Сајмишту током зимског периода користе новосадски пливачки клубови, а да у летњој сезони, као и увек, буде отворен за грађане, док ће базен на Спенсу бити пре свега на располагању грађанству. Што се тиче базена у оквиру Спортског центра „Слана Бара“ њега користи Ватерполо клуб „Војводина“, а у слободним терминима организоване су грађанске смене.

Заменик градоначелника је најавио да ће сутра бити отворен олимпијски базен на Спенсу и да ће грађани Новог Сада, до 30. априла моћи бесплатно да га користе, у пет смена.

- Тај базен има најсавременији систем грејања и филтрације, нове стартне блокове и поново је у потпуности функционалан. Већ данас грађани могу да преузму бесплатне карте за сутрашње купање на благајни Спенса. Прва смена почиње у 6.30, а последња у 19.30 часова, а задржане су и смене за особе са инвалидитетом. Тренутна епидемиолошка ситуација налаже да базен у једној смени може користити до 200 купача - објаснио је Милан Ђурић.

Нови Сад, 13. јануар 2022. године