Čitaj mi

BAZEN NA SAJMIŠTU DANAS POČINJE SA RADOM

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić obišao je bazen SC „Sajmište“ kako bi se uverio da je nakon završetka radova na pokrivanju objekta sve spremno za treninge plivačkih klubova „Vojvodina“ i „Novi Sad“ koji će prvi na tom bazenu trenirati danas, u poslepodnevnim časovima.

- Veoma mi je drago što je predlog Gradske uprave za sport i omladinu i SPC „Vojvodina“ da se ovaj bazen natkrije prihvaćen i uspešno realizovan i što smo tim projektom obezbedili dobre uslove za rad novosadskih plivačkih klubova i produžili kupališnu sezonu na celu godinu. Кako bi taj cilj ostvarili uložili smo 155 miliona dinara u najsavremeniji sistem i opremu za filtraciju i grejanje bazena, samim tim i na grejanje vode i prostora tako da je sada temperatura vode 26, a napolju je 28 stepeni. Takođe, kompletno su renovirane svlačionice, zamenjena je stolarija i urađena termoizolacija i grejanje da bi ovaj bazen mogao da se koristi i u zimskom periodu - izjavio je Milan Đurić.

Gradska uprava za sport i omladinu predložila je da bazen na Sajmištu tokom zimskog perioda koriste novosadski plivački klubovi, a da u letnjoj sezoni, kao i uvek, bude otvoren za građane, dok će bazen na Spensu biti pre svega na raspolaganju građanstvu. Što se tiče bazena u okviru Sportskog centra „Slana Bara“ njega koristi Vaterpolo klub „Vojvodina“, a u slobodnim terminima organizovane su građanske smene.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će sutra biti otvoren olimpijski bazen na Spensu i da će građani Novog Sada, do 30. aprila moći besplatno da ga koriste, u pet smena.

- Taj bazen ima najsavremeniji sistem grejanja i filtracije, nove startne blokove i ponovo je u potpunosti funkcionalan. Već danas građani mogu da preuzmu besplatne karte za sutrašnje kupanje na blagajni Spensa. Prva smena počinje u 6.30, a poslednja u 19.30 časova, a zadržane su i smene za osobe sa invaliditetom. Trenutna epidemiološka situacija nalaže da bazen u jednoj smeni može koristiti do 200 kupača - objasnio je Milan Đurić.

Novi Sad, 13. januar 2022. godine