Читај ми

АУТО-ТРКА „ВЕЛИКА НАГРАДА НОВОГ САДА 2014“

Помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Стојковић присуствоваo je конференцији за новинаре поводом ауто-трке „Велика награда Града Новог Сада 2014“ која ће бити одржана од 14. до 15. јуна на стази Мишелук у Новом Саду, a у организацији ASK „Petro Max“.

- Ауто-трке на Мишелуку су одржаване у континуитету од 1983. до 2008. године и биле су заштитни знак нашега града. Након краћег прекида Нови Сад поново добија стари препознатљиви шмек - „Велику награду Града Новог Сада 2014“. Неопходно је истаћи да су пратећи садржаје ове године усмерени на промоцију безбедности у саобраћају, посебно код угрожених категорија учесника у саобраћају: деце, омладине, мотоциклиста и старијих особа. Кроз јавне часове о безбедности биће указано на проблеме понашања у саобраћају које је могуће променити. Јавни час безбедности и промоција трке биће организовани на Тргу слободе испред Градске куће 13. јуна - рекао је Владимир Стојковић и позвао све грађане да присуствују промоцији трке на Тргу слободе.

Председник ASK „Petro Max“ Дамир Пађен je рекао да се ове године oчекује преко 80 такмичара из Србије и региона који ће показати своје знање и спремност тркачких аутомобила у седам класа, груписаних у четири дивизије. Пријаве су у току и трају до 9. јуна. Такмичење се бодује за Национални шампионат Србије, тренинг и квалификационе вожње возе се у суботу 14. јуна, док је трка планирана за недељу.

Улазнице за ауто-трку могу се купити на свим продајним местима Гигстикса, као и на Мишелуку на сам дан трке, по цени од 300 динара. Један део прихода од продатих улазница биће уплаћен у хуманитарни фонд за поплављена подручја.

Нови Сад, 27. мај 2014. године