Čitaj mi

AUTO-TRKA „VELIKA NAGRADA NOVOG SADA 2014“

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković prisustvovao je konferenciji za novinare povodom auto-trke „Velika nagrada Grada Novog Sada 2014“ koja će biti održana od 14. do 15. juna na stazi Mišeluk u Novom Sadu, a u organizaciji ASK „Petro Max“.

- Auto-trke na Mišeluku su održavane u kontinuitetu od 1983. do 2008. godine i bile su zaštitni znak našega grada. Nakon kraćeg prekida Novi Sad ponovo dobija stari prepoznatlјivi šmek - „Veliku nagradu Grada Novog Sada 2014“. Neophodno je istaći da su prateći sadržaje ove godine usmereni na promociju bezbednosti u saobraćaju, posebno kod ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju: dece, omladine, motociklista i starijih osoba. Kroz javne časove o bezbednosti biće ukazano na probleme ponašanja u saobraćaju koje je moguće promeniti. Javni čas bezbednosti i promocija trke biće organizovani na Trgu slobode ispred Gradske kuće 13. juna - rekao je Vladimir Stojković i pozvao sve građane da prisustvuju promociji trke na Trgu slobode.

Predsednik ASK „Petro Max“ Damir Pađen je rekao da se ove godine očekuje preko 80 takmičara iz Srbije i regiona koji će pokazati svoje znanje i spremnost trkačkih automobila u sedam klasa, grupisanih u četiri divizije. Prijave su u toku i traju do 9. juna. Takmičenje se boduje za Nacionalni šampionat Srbije, trening i kvalifikacione vožnje voze se u subotu 14. juna, dok je trka planirana za nedelјu.

Ulaznice za auto-trku mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigstiksa, kao i na Mišeluku na sam dan trke, po ceni od 300 dinara. Jedan deo prihoda od prodatih ulaznica biće uplaćen u humanitarni fond za poplavlјena područja.

Novi Sad, 27. maj 2014. godine