Читај ми

АПРИЛСКИ ДАНИ АУТИЗМА У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват отвориo je манифестацију „Априлски дани аутизма у Новом Саду“ уличном акцијом „Кишобран за све“ поводом Светског дана подизања свести о аутизму који се обележава 2. априла. Организатор манифестације је Друштво за подршку особама са аутизмом у сарадњи са ШОСО „Милан Петровић“.

- Град Нови Сад подржава одржавање ове манифестацијe дуги низ година како би се скретала пажња на проблеме деце оболеле од аутизма, као и на проблеме њихових родитеља са којима се они свакодневно сусрећу. Друштво за подршку особама са аутизмом игра важну улогу у давању те подршке. Најважније је да, уз поштовање људских права и достојанства, особама са аутизмом пружамо шансе да се остваре као равноправни чланови друштва - рекао је проф. др Золтан Хорват.

Манифестација „Априлски дани аутизма у Новом Саду“ трајаће до 30. априла и биће обележена низом активности и радионица с циљем подизања свести о аутизму у нашој локалној заједници и уклањања предрасуда према особама са аутизмом.

Нови Сад, 2. април 2015. године