Читај ми

АМЕРИЧКИ „ЛИР“ ПОКРЕНУО ПРВЕ ПОГОНЕ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је погон америчке компаније „Лир“ која је започела са радом у просторијама Луке Нови Сад.

- Срећан сам што је, после компаније „Делфи“, и друга светски позната компанија из области ауто-индустрије ''Лир'' покренула прве погоне у просторијама Луке Нови Сад. Драго ми је што је „Лир“ наишао на доброг партнера у Луци Нови Сад, јер је важно да сви релевантни субјекти за реализацију инвестиције дају свој пун допринос. Овде ће реализовати почетну фазу инвестиције, док не буде изграђена нова фабрика у радној зони „Север 4“. Добро је што је овде већ почело да ради 120, махом младих људи, и што је исказано задовољство и послодавца и запослених у погледу сарадничких односа – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Приликом обиласка погона компаније „Лир“ у Луци Нови Сад такође је речено да ће ове и наредне седмице бити ангажовано још по 60 радника, а до краја године у „Лиру“ ће радити 800 људи. По завршетку изградње објекта намењеног овој компанији у радној зони „Север 4“, амерички „Лир“ оствариће пун капацитет у погледу запошљавања и укупно ће бити примљено 2500 људи.

Нови Сад, 21. април 2016. године