Čitaj mi

AMERIČKI „LIR“ POKRENUO PRVE POGONE U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je pogon američke kompanije „Lir“ koja je započela sa radom u prostorijama Luke Novi Sad.

- Srećan sam što je, posle kompanije „Delfi“, i druga svetski poznata kompanija iz oblasti auto-industrije ''Lir'' pokrenula prve pogone u prostorijama Luke Novi Sad. Drago mi je što je „Lir“ naišao na dobrog partnera u Luci Novi Sad, jer je važno da svi relevantni subjekti za realizaciju investicije daju svoj pun doprinos. Ovde će realizovati početnu fazu investicije, dok ne bude izgrađena nova fabrika u radnoj zoni „Sever 4“. Dobro je što je ovde već počelo da radi 120, mahom mladih ljudi, i što je iskazano zadovoljstvo i poslodavca i zaposlenih u pogledu saradničkih odnosa – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prilikom obilaska pogona kompanije „Lir“ u Luci Novi Sad takođe je rečeno da će ove i naredne sedmice biti angažovano još po 60 radnika, a do kraja godine u „Liru“ će raditi 800 ljudi. Po završetku izgradnje objekta namenjenog ovoj kompaniji u radnoj zoni „Sever 4“, američki „Lir“ ostvariće pun kapacitet u pogledu zapošljavanja i ukupno će biti primljeno 2500 ljudi.

Novi Sad, 21. april 2016. godine