Читај ми

АМБАСАДОРИ ФРАНКОФОНИХ ЗЕМАЉА ПОСЕТИЛИ НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је дипломатске представнике франкофоних земаља у Србији које су део јединствене групе која је платформа за размену информација и контаката између дипломатских мисија, као и са свим актерима који се залажу за франкофонију у Србији.

Март је месец који је традиционално у целом свету посвећен франкофонији, француском језику, његовој лепоти, богатству и разноврсности, а тим поводом jе у Градској кући одржан састанак на којем је било речи и о Новом Саду као Европској престоници културе и месту где се традиционално негује и развија мултикултуралност.

Састанку су присуствовали председник канцеларије Франкофоније у Србији амбасадор Египта Њ.Е. Амр Алгувејли, први потпредседник те организације амбасадор Краљевине Мароко Њ.Е. Мохамед Амин Белхаж, као и амбасадори Туниса, Пољске, Камбоџе, Швајцарске, Кипра, отправник послова Амбасаде Републике Гвинеје, представници Француског института и Министарства спољних послова Републике Србије.

Амбасадори су истакли да је њихова мисија промоција Франкофоније, као и културна и језичка разноврсност и вредности мултилатерализма - мир, безбедност и развој, интеркултурни и међурелигијски дијалог, солидарност. Они су нагласили да ће се и даље у свом раду залагати за те вредности, док ће Град Нови Сад наставити да негује и подржава ширење француске културе.

Нови Сад, 16. март 2021. године