Читај ми

АМБАСАДОРИ ДЕЧЈИХ ПРАВА У ПОСЕТИ ГРАДУ НОВОМ САДУ

 Поводом обележавања12. јуна Светског дана борбе против дечјег рада, заменик градоначелника Новог Сада др Саша Игић примио је делегацију деце - Амбасадора дечјих права из вртића "Мала школа" из Сремске Каменице. Посета Амбасадора дечјих права део је кампање и пројекта "Нови Сад - безбедан град".

- Милиони малишана широм света свакодневно су изложени најгорим облицима дечјег рада, као што су рад у опасним условима, присилни рад, нелегалне радње или проституција. Наш циљ је да учинимо проблем дечјег рада видљивим и да утичемо на доношење прописа који би подстакли системско решавање тог проблема. Морамо путем различитих акција да се бавимо правима и потребама деце и истичемо да породица, школа и држава имају велику обавезу и одговорност у заштити и остваривању права детета. - истакао је др Саша Игић захваливши се деци на посети.

Приликом посете Деца су заменику градоначелника и председнику Савета Безбедне заједнице уручила писмо у којем га позивају на сарадњу у борби против дечјег рада и истичу да деца треба да буду деца, да се играју, уче и раде сходно својим годинама и снази, без присиле.

Нови Сад, 15. јун 2010. године