Čitaj mi

AMBASADORI DEČJIH PRAVA U POSETI GRADU NOVOM SADU

Povodom obeležavanja12. juna Svetskog dana borbe protiv dečjeg rada, zamenik gradonačelnika Novog Sada dr Saša Igić primio je delegaciju dece - Ambasadora dečjih prava iz vrtića "Mala škola" iz Sremske Kamenice. Poseta Ambasadora dečjih prava deo je kampanje i projekta "Novi Sad - bezbedan grad".

- Milioni mališana širom sveta svakodnevno su izloženi najgorim oblicima dečjeg rada, kao što su rad u opasnim uslovima, prisilni rad, nelegalne radnje ili prostitucija. Naš cilj je da učinimo problem dečjeg rada vidljivim i da utičemo na donošenje propisa koji bi podstakli sistemsko rešavanje tog problema. Moramo putem različitih akcija da se bavimo pravima i potrebama dece i ističemo da porodica, škola i država imaju veliku obavezu i odgovornost u zaštiti i ostvarivanju prava deteta. - istakao je dr Saša Igić zahvalivši se deci na poseti.

Prilikom posete Deca su zameniku gradonačelnika i predsedniku Saveta Bezbedne zajednice uručila pismo u kojem ga pozivaju na saradnju u borbi protiv dečjeg rada i ističu da deca treba da budu deca, da se igraju, uče i rade shodno svojim godinama i snazi, bez prisile.

Novi Sad, 15. jun 2010. godine