Читај ми

АМБАСАДОР СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је Њ.Е. амбасадора Сједињених Америчких Држава у Београду Кајла Ската који је дошао у своју прву званичну посету Новом Саду.

- Велико ми је задовољство што је први долазак амбасадора САД господина Ската у неки град ван Београда управо у Нови Сад. Мислим да то показује однос амбасаде САД у Србији према Новом Саду, који је заснован на дугогодишњој доброј и садржајној сарадњи између нашег града и те амбасаде. О доста тема смо данас разговарали на састанку, а надам се да ћемо у блиској будућности те разговоре и наставити. Искористио сам прилику да Њ.Е. господина Ската позовем да поново дође у Нови Сад и да обиђе град, као и значајне манифестације попут ЕXIT-а и Међународног сајма пољопривреде. На састанку је доминантна тема била долазак инвеститора из САД, а разговарали смо о томе у ком правцу иду инвестиције и колико су значајне за Нови Сад. У питању је отварање неколико хиљада радних места и изградња фабрике, а веома сам поносан на чињеницу да реализација тих пројеката иде врло добро. За нас, долазак инвестиција из САД је значајан не само у економском, већ и у политичком смислу. То показује да је Нови Сад у политичком смислу стабилан и третиран као место које је добро за улагање. То је шанса и за наша домаћа мала и средња предузећа, а те компаније које долазе из САД производиће производе на којима ће писати да су направљени у Србији - рекао је градоначелник Вучевић и изразио задовољство досадашњом сарадњом амбасаде САД и Града Новог Сада пожелевши новопостављеном амбасадору Сједињених Америчких Држава у Београду Њ.Е. Кајлу Скату много успеха у раду.

Њ.Е. амбасадор САД у Београду Кајл Скат истакао је да је посета Новом Саду његова прва званична посета неком граду у Србији мимо Београда, а да је дошао првенствено како би се ближе упознао са актуелном ситуацијом у том другом највећем граду у земљи.

- Амбасада САД и Град Нови Сад имају одличне односе. У граду врло добро функционише Амерички кутак, а присутна је и стална културна размена уметника. Иначе је Нови Сад познат међу нашим бизнисменима и као привлачно место за улагање и као врло успешан град. Ја сам тек три-четири недеље у Србији и сматрам да је од велике важности да је обиђем, да учим о земљи и да је што боље упознам – рекао је амбасадор Скат истакавши да је веома важно да америчка компанија која тренутно улаже у своје пословање у Новом Саду, буде успешна и да то буде добра инвестиција за њу како би оснажила и друге америчке компаније да ту инвестирају.

Нови Сад, 29. фебруар 2016. године