Читај ми

АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ ПОЉСКЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Републике Пољске у Србији Њ.Е. Томаша Његођиша и пожелео му срдачну добродошлицу.

Званичници су на састанку оценили да две земље традиционално негују добре односе и изразили спремност да се комуникација интензивира на локалном нивоу. Градоначелник Вучевић истакао је да Нови Сад има потписано Писмо о намерама са пољским Лублином што, како је рекао, представља добру основу за поспешивање сарадње у есенцијалним областима попут привреде, културе и образовања. Како је рекао Њ.Е. Томаш Његођиш ове године тај град облежава 700. рођендан, а као веома подесан за сарадњу споменуо је и град Лођ који представља центар тамошње индустрије.

Амбасадор и градоначелник сложили су се да би искуства пољских локалних самопурава у процесу придруживања Европској унији била од великог значаја за општине и градове у Србији, па је констатовано да ће се на том плану остварити потребни контакти.

Приликом сусрета званичника разговарано је и о правцима сарадње у области аграра и у том смислу споменуто је интензивније учешће пољских компанија на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду.

Нови Сад, 26. јун 2017. године