Čitaj mi

AMBASADOR REPUBLIKE POLJSKE POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Republike Polјske u Srbiji Nј.E. Tomaša Nјegođiša i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Zvaničnici su na sastanku ocenili da dve zemlјe tradicionalno neguju dobre odnose i izrazili spremnost da se komunikacija intenzivira na lokalnom nivou. Gradonačelnik Vučević istakao je da Novi Sad ima potpisano Pismo o namerama sa polјskim Lublinom što, kako je rekao, predstavlјa dobru osnovu za pospešivanje saradnje u esencijalnim oblastima poput privrede, kulture i obrazovanja. Kako je rekao Nј.E. Tomaš Nјegođiš ove godine taj grad obležava 700. rođendan, a kao veoma podesan za saradnju spomenuo je i grad Lođ koji predstavlјa centar tamošnje industrije.

Ambasador i gradonačelnik složili su se da bi iskustva polјskih lokalnih samopurava u procesu pridruživanja Evropskoj uniji bila od velikog značaja za opštine i gradove u Srbiji, pa je konstatovano da će se na tom planu ostvariti potrebni kontakti.

Prilikom susreta zvaničnika razgovarano je i o pravcima saradnje u oblasti agrara i u tom smislu spomenuto je intenzivnije učešće polјskih kompanija na Međunarodnom polјoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Novi Sad, 26. jun 2017. godine