Читај ми

АМБАСАДОР ИТАЛИЈЕ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је, данас у Градској кући, новопостављеног амбасадора Републике Италије у Београду, Његову екселенцију Арманда Варикирија.

Приликом званичне радне посете амбасадор је изразио велико задовољство што се налази у Новом Саду и истакао да пуно веза и заједничких интереса повезује италијански и српски народ и да те везе треба продубљивати и јачати на обострану корист и задовољство.
Такође, рекао је да је циљ његове посете упознавање са плановима за развој града, као и постизање договора о наставку и проширивању сарадње.

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић захвалио се амбасадору Италије на посети и истакао да је приоритет градске власти бржи економски развој, смањење незапослености, повећање животног стандарда Новосађана и широка сарадња на међународном плану у оквиру које се, са сличним градовима из Италије, могу реализовати конкретни пројекти.
Нагласио је и да је Нови Сад познат као град фестивала и предложио да италијански уметници узму своје учешће на њима, како би допринели размени и обогаћивању културних вредности.

Градоначелник и амбасадор сложили су се да култура и традиција представљају важне вредности друштва и нагласили да добри међународни односи и партнерства, углавном и почињу разменом културних вредности.

Нови Сад, 16. јун 2009. године