Čitaj mi

AMBASADOR ITALIJE KOD GRADONAČELNIKA NOVOG SADA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je, danas u Gradskoj kući, novopostavljenog ambasadora Republike Italije u Beogradu, Njegovu ekselenciju Armanda Varikirija.

Prilikom zvanične radne posete ambasador je izrazio veliko zadovoljstvo što se nalazi u Novom Sadu i istakao da puno veza i zajedničkih interesa povezuje italijanski i srpski narod i da te veze treba produbljivati i jačati na obostranu korist i zadovoljstvo.
Takođe, rekao je da je cilj njegove posete upoznavanje sa planovima za razvoj grada, kao i postizanje dogovora o nastavku i proširivanju saradnje.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zahvalio se ambasadoru Italije na poseti i istakao da je prioritet gradske vlasti brži ekonomski razvoj, smanjenje nezaposlenosti, povećanje životnog standarda Novosađana i široka saradnja na međunarodnom planu u okviru koje se, sa sličnim gradovima iz Italije, mogu realizovati konkretni projekti.
Naglasio je i da je Novi Sad poznat kao grad festivala i predložio da italijanski umetnici uzmu svoje učešće na njima, kako bi doprineli razmeni i obogaćivanju kulturnih vrednosti.

Gradonačelnik i ambasador složili su se da kultura i tradicija predstavljaju važne vrednosti društva i naglasili da dobri međunarodni odnosi i partnerstva, uglavnom i počinju razmenom kulturnih vrednosti.

Novi Sad, 16. jun 2009. godine