Читај ми

АМБАСАДОР ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и амбасадор Исламске Републике Иран Њ. Е. Рашид Хасан Пур Баеи састали су се у Градској кући и том приликом истакли да се добри билатерални односи Србије и Ирана, одражавају позитивно и на односе иранске амбасаде и Новог Сада.

Амбасадор је изразио задовољство због присуства иранске културе у Новом Саду, одржавањем низа манифестација попут Фестивала иранског филма, изложбе калиграфије, концерата музичких група, презентовања орнаментике, дизајна и других видова примењене уметности. Честитао је Граду Новом Саду на престижној титули Европске престонице културе и истакао, да та позиција Српске Атине на мапи европске културе не чуди, с обзиром на изразиту мултиетничност и мултиконфесионалност града.

Градоначелник Ђурић је истакао да је Нови Сад посвећен стварању чврстих односа са градовима свих држава које су пријатељи Србије, као и да широм држи отворена врата за све пословне људе и културне делатнике из Ирана.

Они су разговарали и о Споразуму за успостављање сарадње између Града Новог Сада и Града Шираза, за чије потписивање су се стекли услови након претходно потписаног Писма о намерама, у мају 2021. године.

Нови Сад, 24. новембар 2022. године