Читај ми

АМБАСАДОР ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН ПОСЕТО НОВИ САД

Градоначелник Милош Вучевић састао се са амбасадором Исламске Републике Иран Њ. Е. Рашидом Хасаном Пур Баеијем који је у првој куртоазној посети Новом Саду, након што је именован за амбасадора у мају ове године.

Том приликом градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу и изразио задовољство због досадашње добре сарадње Града и Амбасаде. Званичници су се сложили да је она била најизраженија на пољу културе и оценили да је иранска културa заступљена у Новом Саду кроз манифестације и фестивале које организују културни центри Новог Сада и Ирана. Амабасадор је честитао градоначелнику што је трећи пут изабран на ту функцију, јер то, како је оценио, говори у прилог добрим резултатима његовог рада.

Градоначелник и амбасадор оценили су да су превазилажење кризе изазване пандемијом и правилан одговор у заштити јавног здравља приоритетни задаци свих држава и градова. То је, како су рекли, неопходан услов и за нормализацију билатералних активности и међународне кореспонденције.

Градоначелник Вучевић је нагласио да су потенцијали за заједничке пројекте у култури, образовању, привреди, а посебно у туризму, велики, и изразио наду да ће ускоро доћи до стабилизације стања, те да ће заједнички подухвати моћи да се реализују у пуном капацитету.

Нови Сад, 29. септембар 2020. године