Čitaj mi

AMBASADOR ISLAMSКE REPUBLIКE IRAN POSETO NOVI SAD

Gradonačelnik Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Islamske Republike Iran NJ. E. Rašidom Hasanom Pur Baeijem koji je u prvoj kurtoaznoj poseti Novom Sadu, nakon što je imenovan za ambasadora u maju ove godine.

Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnje dobre saradnje Grada i Ambasade. Zvaničnici su se složili da je ona bila najizraženija na polju kulture i ocenili da je iranska kultura zastupljena u Novom Sadu kroz manifestacije i festivale koje organizuju kulturni centri Novog Sada i Irana. Amabasador je čestitao gradonačelniku što je treći put izabran na tu funkciju, jer to, kako je ocenio, govori u prilog dobrim rezultatima njegovog rada.

Gradonačelnik i ambasador ocenili su da su prevazilaženje krize izazvane pandemijom i pravilan odgovor u zaštiti javnog zdravlja prioritetni zadaci svih država i gradova. To je, kako su rekli, neophodan uslov i za normalizaciju bilateralnih aktivnosti i međunarodne korespondencije.

Gradonačelnik Vučević je naglasio da su potencijali za zajedničke projekte u kulturi, obrazovanju, privredi, a posebno u turizmu, veliki, i izrazio nadu da će uskoro doći do stabilizacije stanja, te da će zajednički poduhvati moći da se realizuju u punom kapacitetu.

Novi Sad, 29. septembar 2020. godine