Читај ми

АМБАСАДОР ИНДОНЕЗИЈЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примио је у Градској кући амбасадора Републике Индонезије у Србији Њ.Е. Семјуела Самсона, као и делегацију Националног спортског комитета Индонезије.

- Јуче је делегација Националног спортског савеза Републике Индонезије током посете нашој земљи потписала Меморандум о разумевању са Спортским савезом Србије о будућој сарадњи на пољу спорта наше две земље. Тај договор подразумева и могућност проширења сарадње Града Новог Сада са нама изузетно пријатељском државом Индонезијом, у области спорта и омладине. Индонезија је земља која има више од 250 милиона становника, а чији спортски резултати нису адекватни њеној величини и капацитетима, а ми као земља са мање становника остварујемо врхунске резултате на светском нивоу. Управо зато постоји велика обострана заинтересованост да наши стручњаци и институције могу разменом знања помоћи да се унапреди спорт у Индонезији, а с друге стране да наши тренери, стручњаци и професори из области спорта имају могућност ширег ангажмана у тој земљи – рекао је Предраг Свилар и додао да је тежња да се та сарадња прошири и на друга поља и области мимо спорта.

Амбасадор Републике Индонезије у Србији Њ.Е. Семјуел Самсон истакао је том приликом да је сарадња у области спорта само једна од многих области потенцијалне кооперације Републике Индонезије и Србије и да постоје тенденције њеног проширења на области економије, бизниса и образовања. Он је рекао да је оптимистичан по питању размене тренера и стручњака те две земље и нагласио важност јуче потписаног споразума са Спортским савезом Србије.

У име делегације Националног спортског комитета Индонезије (КОНИ) присутнима се обратио  мајор генерал Сухартонo Суратман који је захвалио на срдачном и пријатељском дочеку у град Нови Сад.

- Ми смо већ током јучерашњег и данашњег дана имали прилику да посетимо неколико спортских центара, као и образовне институције из области спорта у Београду, Старој Пазови и Новом Саду – рекао је мајор генерал Сухартоно Суратман и додао да је већ успостављен начелни договор за наредну годину када би спортски стручњаци из Србије требалo да дођу у Индонезију и да поделе њихова искуства и знања са индонежанским спортистима.

Генерални секретар Спортског савеза Србије Владимир Батез је том приликом нагласио да су спортске установе и институције наше земље увек отворене за сваку сарадњу и размену искустава које воде ка остварању још бољих резултата спортиста.

- Изузетна нам је част што нам је делегација Индонезије дошла у посету и што ћемо разменити искуства. Овом приликом обилазимо високо школство у нашој земљи које школује врхунске спортисте, а корисно је и то што ће ова делегација наставити посету  Јагодини – рекао је Батез.

У оквиру посете, амбасадор и делегација Републике Индонезије на челу са председником Националног комитета спорта мајором генералом Суратманом, потпредседником Инкиривангом задуженим за међународну сарадњу и потпредседником Сипарсоном задуженим за развој спорта обишла је и Факултет спорта и физичког васпитања у Новом Саду, Покрајински завод за спорт и медицину спорта и СПЦ ЈП „Војводина“.

Нови Сад, 21. новембар 2013. године