Читај ми

АМБАСАДОР ФИНСКЕ У ПРВОЈ ЗВАНИЧНОЈ ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у куртоазну посету новоименованог амбасадора Републике Финске Њ.Е. Кима Лахдевирта. Том приликом градоначелник је новопостављеном амбасадору пожелео срдачну добродошлицу и успешан дипломатски мандат у Србији.

На састанку је истакнута досадашња успешна сарадња Новог Сада и амбасаде Финске, а градоначелник Вучевић је упознао амбасадора Лахдевирта са потенцијалима Новог Сада и Војводине.

Амбасадор Лахдевирта, коме је ово прва званична посета Новом Саду, захвалио се на гостопримству и изразио спремност да се настави са неговањем постојећих веза и успостављањем нових облика сарадње. Он је такође упутио честитке Граду на освојеној престижној титули Европска престоница културе 2021.

Градоначелник је изразио задовољство што ће амбасадор данас одржати предавање на тему финског председавања Саветом Европске уније у културној станици „Еђшег“, и отворити изложбу ”Иновативни фински дизајн” коју Aмбасада организује заједно са Фондацијом „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

- Скандинавске земље могу нам бити узор на многим виталним пољима друштвеног уређења и деловања. Радује нас што ћемо данас, у нашем граду имати прилику да се информишемо о веома битним темама за нас – нагласио је градоначелник Вучевић.

Нови Сад,  17. септембар 2019. године