Čitaj mi

AMBASADOR FINSKE U PRVOJ ZVANIČNOJ POSETI NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Republike Finske Nj.E. Kima Lahdevirta. Tom prilikom gradonačelnik je novopostavljenom ambasadoru poželeo srdačnu dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Srbiji.

Na sastanku je istaknuta dosadašnja uspešna saradnja Novog Sada i ambasade Finske, a gradonačelnik Vučević je upoznao ambasadora Lahdevirta sa potencijalima Novog Sada i Vojvodine.

Ambasador Lahdevirta, kome je ovo prva zvanična poseta Novom Sadu, zahvalio se na gostoprimstvu i izrazio spremnost da se nastavi sa negovanjem postojećih veza i uspostavljanjem novih oblika saradnje. On je takođe uputio čestitke Gradu na osvojenoj prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture 2021.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će ambasador danas održati predavanje na temu finskog predsedavanja Savetom Evropske unije u kulturnoj stanici „Eđšeg“, i otvoriti izložbu ”Inovativni finski dizajn” koju Ambasada organizuje zajedno sa Fondacijom „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

- Skandinavske zemlje mogu nam biti uzor na mnogim vitalnim poljima društvenog uređenja i delovanja. Raduje nas što ćemo danas, u našem gradu imati priliku da se informišemo o veoma bitnim temama za nas – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Novi Sad,  17. septembar 2019. godine