Читај ми

АМБАСАДОР ЦРНЕ ГОРЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са амбасадором Црне Горе у Републици Србији Њ.Е. Тарзаном Милошевићем. Том приликом градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу, али и успешан мандат на амбасадорској функцији.

Вучевић је навео да су везе између грађана две земље нераскидиве, те да претходе и свакој дипломатској сарадњи. Званичници су се осврнули на изузетно добре односе између Новог Сада и Будве, који су градови побратими, а градоначелник је истакао да Нови Сад има одличну сарадњу и са Тивтом и Херцег Новим.

Они су оценили да су заједничке активности на нивоу локалних самоуправа веома битне за развијање позитивне климе у региону, која је неопходна како би се државе даље развијале.

Вучевић и Милошевић закључили су да постоји велики простор за даље поспешивање сарадње најпре у економији и туризму, али и у областима омладинске политике, културе и спорта. Милош Вучевић је рекао да је Нови Сад као носилац две престижне европске титуле у областима омладине и културе стекао богато искуство које радо дели, јер је циљ да се створе нови стандарди који ће суштински променити прилике на боље, и који ће имати дугорочан ефекат.

Нови Сад, 13. децембар 2019. године