Čitaj mi

AMBASADOR CRNE GORE POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Crne Gore u Republici Srbiji Nј.E. Tarzanom Miloševićem. Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu, ali i uspešan mandat na ambasadorskoj funkciji.

Vučević je naveo da su veze između građana dve zemlјe neraskidive, te da prethode i svakoj diplomatskoj saradnji. Zvaničnici su se osvrnuli na izuzetno dobre odnose između Novog Sada i Budve, koji su gradovi pobratimi, a gradonačelnik je istakao da Novi Sad ima odličnu saradnju i sa Tivtom i Herceg Novim.

Oni su ocenili da su zajedničke aktivnosti na nivou lokalnih samouprava veoma bitne za razvijanje pozitivne klime u regionu, koja je neophodna kako bi se države dalјe razvijale.

Vučević i Milošević zaklјučili su da postoji veliki prostor za dalјe pospešivanje saradnje najpre u ekonomiji i turizmu, ali i u oblastima omladinske politike, kulture i sporta. Miloš Vučević je rekao da je Novi Sad kao nosilac dve prestižne evropske titule u oblastima omladine i kulture stekao bogato iskustvo koje rado deli, jer je cilј da se stvore novi standardi koji će suštinski promeniti prilike na bolјe, i koji će imati dugoročan efekat.

Novi Sad, 13. decembar 2019. godine