Читај ми

АКЦИЈА „ТРКОМ ЗА ДАХ“ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао је промотивно - хуманитарној акцији „Трком за дах“ која је посвећена подизању свести јавности о важности превенције у борби против рака плућа. У оквиру акције, организована је трка на базену у Новом Саду где су се окупиле познате личности и професионални спортисти који су уз присуство купача на базенима, скренули пажњу на то колико је важно водити здрав живот, што је битан фактор у превенцији најтежих малигних обољења. Реализацију манифестације у Новом Саду помогао је Спортско пословни центар Војводина, а осим у Новом Саду, манифестација је већ одржана у Суботици и Београду, а у следеће две недеље њени домаћини биће Јагодина и Ниш.

- Циљ кампање је да се укаже на значај редовне бриге о здрављу, као једне од мера превенције ове опаке болести од које у Србији сваке године оболи 4800 особа. Овде смо да подсетимо колико је здраво бавити се спортом и колико су водени спортови здрави за плућа, а сваки облик рекреације је пожељан, јер представља бесповратно улагање у здравље – рекао је члан Градског већа за здравство и додао да ће Град увек подржавати ову и сличне акције које за циљ имају повећавање квалитета живота грађана.

Познате личности из спортског, културног, уметничког и друштвеног живота Новог Сада подржале су акцију, а заједно са њима у тркама на базену, у различитим стиловима, учествовали су и посетиоци базена. Манифестација “Трком за дах” означава почетак кампање посвећене борби против рака плућа под слоганом “Твоја плућа, твоја одлука”, коју су покренула струковна здравствена удружења под покровитељством Републичког завода за здравствено осигурање.

Нови Сад, 24. август 2011. године