Читај ми

АКЦИЈА БЕСПЛАТНЕ ПРОВЕРЕ СЛУХА

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ посетио је Компанију Аудио БМ где је почела акција бесплатне повере слуха, која траје до суботе, 26. маја. Ова акција обухвата комплетан ОРЛ специјалистички преглед, са пробом слушних апарата, уколико се прегледом установи да је потребна амлпификација слушним помагалом. Такође, врши се едукација којом се подиже свест о о важности редовних ОРЛ контрола и прегледа.

- Сматрам да је за добробит наших суграђана важно да и приватне компаније организују овакве акције и да се укључују у дешавања у оквиру здравства у Новом Саду. На тај начин показују друштвену одговорност према средини у којој раде, а пацијенти веома брзо долазе до дијагностике - изјавио је проф. др Александар Кираљ и додао да је потребно да људи на превентивним прегледима проверавају свој слух и да спрече даље погоршање ако оно постоји.

Статистике показују да сваки десети човек на свету има неки облик оштећења слуха и да се ова проблематика попела на четврто место најчешћих обољења у свету. Узроци су, између осталих и бучно окружење, генетика, упала средњег ува и лечење јаким антибиотицима. Према речима генералног директора компаније Аудио БМ Блаже Писарића, ова акција има за циљ да помогне грађанима да схвате да проблем слушног оштећења није велик и да уз помоћ стручне куће, пацијенти могу брзо и лако да реше свој проблем. У току акције ОРЛ прегледе и консултантске услуге обавља проф. др Зоран Комазец са Клинике за болести ува, грла и носа Клиничког центра Војводине.


Нови Сад, 21. мај 2012. године